Pressemeddelelse: Tågesikring og videoovervågning i intelligent samarbejde


En række markante nyheder fra tåge-producenten Protect skal få alarminstallatører og kontrolcentraler til at udvide brugen af tågesikring. Krydsning af kendte teknologier giver nye forretningsmuligheder og lavere omkostningerne.

 

Alarminstallatører, kontrolcentraler og kunder får nu flere muligheder med deres nye eller eksisterende tågeinstallationer.

 

Det er danske Protect i Viby ved Aarhus, der bringer tågesikring frem til IP- og video-tidsalderen og nu lancerer produkter, som aldrig tidligere er set i sikkerhedsbranchen.

 

Aktivering af en tågekanon sker stadig i langt de fleste tilfælde, når alarmsystemet fra en bevægelsessensor får besked om et indbrud. Men ved at koble tågekanonen til internettet og udnytte den rivende udvikling inden for videosikring er der imidlertid skabt helt nye måder at udnytte sin tågeinstallation på.

 

Et af de oplagte plusser med en tågekanon koblet til internettet er dog først og fremmest på service og driftsovervågningen af kundens alarmsystem. Kontrolcentralen kan driftsovervåge maskinen 24 timer i døgnet, og kræves der et servicebesøg, får installatøren inden besøget besked om evt. fejl, sabotage eller andet. Installatøren ved derved præcist, hvad der skal laves, og hvad han skal have med ud til kunden. Dét reducerer omkostningerne og giver gladere kunder.

 

Alarminstallatørerne og kontrolcentralerne kan dog også inddrage videosikring i kundernes online tågeinstallationer og skabe unikke muligheder for at stoppe indbrud både med intelligente kameraer og termiske kameraer.

 

Kontrolcentralen affyrer tågen

I stedet for at lade bevægelsessensoren aktivere tågekanonen, kan intelligente kameraer give operatøren på kontrolcentralen besked om, at noget er galt - og dermed er det operatøren, der råber tyven an, advarer ham og i sidste ende affyrer tågen i forhold til, hvad der præcist sker i kundens lokaler.

 

En økonomisk og praktisk tillægsgevinst ved denne løsning er minimering af utilsigtede affyringer af tågen, som ellers normalt kræver efterfølgende besøg af vagten.

 

Politiets forlængede øjne

Affyres tågesikringen giver ikke kun intelligente, men også termofølsomme kameraer, en ekstra bonus. Termofølsomme kameraer kan nemlig gengive omridsene af personer i tågen, så det er muligt for kontrolcentralen at følge indbrudstyvene helt til dørs, efter tågen er aktiveret. Vælger indbrudstyvene mod forventning at fortsætte deres ugerninger i tågen, er det også muligt for operatøren at informere politiet om tyvenes placering og aktivitet samt om de fx har gidsler eller er bevæbnede.

 

Personalet affyrer tågen

Butikker og virksomheder, der er underlagt et højt sikringsniveau, er ofte også dem, der er i risikozonen for røveri i åbningstiden. Fx sølv- og guldsmede, urmagere, servicestationer og banker. Her vil personalet kunne beskytte sig selv mod overfald ved at aktivere tågesikringen manuelt med en såkaldt "panik-knap" eller lade kontrolcentralen gøre det.

 

Protect gør begge løsninger mulige med deres tågekanoner og tilbehør og ser store muligheder i at dæmme op for de tiltagne antal hjemmerøverier ved at få flere tågeinstallationer med "panik-knap" ud at hænge hos private.

  

En af Protects samarbejdspartnere er kontrolcentralen og vagtfirmaet Securitas. Adm. direktør i Securitas, Tom Laursen, har fulgt med på sidelinjen i Protects udvikling af nyskabende produkter og ser mange nye muligheder i dem.

 

"Hvis man som Protect kan udvikle tilbehør til sine eksisterende produkter og inddrage den nyeste teknologi - også fra andre produktkategorier og virksomheder - så tænker man ud af boksen, og ofte skaber man enestående strategiske konstellationer, som konkurrenterne aldrig ville kunne opnå", siger Tom Laursen.

 

"Efter IP-kameraernes indtog ser jeg de nye muligheder med Protects tågesikring med IP som meget realistiske, og kombinationen skaber bestemt forretningsmuligheder, som Securitas og vores kunder vil nyde godt af," slutter Tom Laursen.

 

Nem montering af IP -også i eksisterende Protect-installationer

Det er det ekstra printkort IPCard, der sælges løst og efter lynhurtig montering i tågekanonen gør det muligt at fjernkontrollere Protect-tågekanonen på internettet.

Er det en installation med mange tågekanoner vælges i stedet ofte IntelliBox IP, som er en lille ekstern boks, der samler signalerne og fjernbetjeningen af hele installationen.

 

"Panik-knap"-løsning og forbedrede service-funktioner

Affyring af en tågekanon via fx en trykknap under disken er let at montere, hvis tågeinstallationen består af en IntelliBox/IntelliBox IP. Men nu giver Protect med nyheden MultiCard mulighed for enkel, hurtig og pålidelig "panik-knap"-løsning til en enkelt tågekanon. MultiCard er som IPCard et ekstra printkort, der lynhurtigt monteres i tågekanonen.

 

En opgradering med MultiCard giver desuden tågekanonen 9 ekstra udgange, så kontrolcentralen nu kan modtage endnu flere konkrete signaler fra tågekanonen og nøjagtigt identificere fejl m.v. og agere efter det. Det sparer både tid og penge, når der bestilles service.

 

Både MultiCard og IPCard udmærker sig med fælles egenskaber, som også letter service-delen for alarminstallatørerne. En særlig trykknap på printene sørger for at blokere for tåge under service af alarmanlægget. Printene er også udstyret med en trykknap til test og priming af tågekanonens pumpe.

 

Endelig giver MultiCard med sit USB-stik mulighed for opgradering af tågekanonens software.

Hent pressemeddelelsen som PDF

PR om IP med Tom Laursen

 

Klik på billedet for at downloade