om Tågesikring - spørgsmål og svar

 

Finder du ikke svaret på dit spørgsmål om tågesikring, så ring til os eller send en e-mail.

 

Hi-Fi Klubben. TågesikringTager mit udstyr og inventar skade?

Nej, tågen er fuldstændig uskadelig - også for IT-udstyr, hi-fi, briller, ædle metaller, tøj og pelse. Dette er dokumenteret af Teknologisk Institut og ved årelang erfaring fra brugere verden over.

Foto: Tågesikring i Hi-Fi Klubben i Danmark. Tågekanonen falder flot ind i anlæggene.
 
 
 
Læs mere under Test & Godkendelser for tågesikring. Klik her!Er tågen farlig for mennesker og dyr?

Nej, den tætte tåge er ganske ufarlig. Det er dokumenteret af laboratorier i ind- og udland. Bl.a. Teknologisk Institut i Danmark.
 
Læs mere under Test & Godkendelser for tågesikring. Klik her!

 

Hvor hurtigt skal der luftes ud?

Har din tågesikring være aktiveret, skal du eller dit vagtselskab straks begynde udluftning - og det inden for en time efter affyringen. Det er nemlig sådan, at PROTECT A/S ikke kan drages til ansvar for eventuelle skader eller gener, som er forårsaget af kondenseret tågevæske.

Hent vores produktansvarsforsikring i boksen til højre på denne side!

 

Kan tyven ikke bare vente på, at tågen letter?

En tågekanon fra PROTECT kan indstilles til at affyre tåge i intervaller for at vedligeholde mængden af tåge i et lokale. PROTECT har markedets længste hængetid på op til 1 time.

Desuden aktiveres tågekanonen hver gang, rumføleren / PIR-sensoren registrer bevægelse i rummet. Derfor vil det ikke hjælpe at vente på, at tågen letter.

 

Hvad gør jeg for, at mine ansatte ikke aktiverer tågen ved et uheld?

Tågesikring aktiveres via tyverialarmen, men en PROTECT tågekanon giver teknisk mulighed for at undgå utilsigtede affyring. Spørg din alarminstallatør.

Vi anbefaler altid vores alarminstallatører, at de underviser personalet i, hvad de skal gøre, hvis uheldet er ude.

 

Risikerer jeg ikke, at brandvæsenet rykker ud?

Tåge ligner røg, men i tilfælde af aktivering af en tågekanon vil kontrolcentralen kunne kontakte brandmyndighederne, så de ikke fejlagtigt rykker ud, fordi der kommer hvid "røg" ud af en bygning.

Bemærk, at ringes der i god tro til 112 for melding om brand / røgudvikling, og var der i stedet tale om tågesikring, har redningsberedskabet ikke lovhjemmel til at sende ejeren af tågesikringsanlægget en regning for blind alarm (forgæves udrykning).

 

Kan jeg have tågesikring, når jeg også har et brandalarmanlæg?

Ja, men det kræver, at dit brandalarmanlæg har de rigtige sensorer. Hør nærmere hos din alarminstallatør.

Bemærk, at sprinkleranlæg normalt ikke udløses pga. tågesikring.

 

Hvad sker der, hvis tyven kapper strømmen?

En tågekanon fra PROTECT kan også aktiveres, selv om strømmen til bygningen og tyverialarmen er blevet afbrudt. Det sørger den indbyggede batteri-backup for, som holder varme på tågekanonen i op til 3 timer. En funktionalitet, som giver dig ekstra sikkerhed.

 

Hvordan slipper jeg af med tågen igen?

Skønt tågen er så tæt, at tyven ikke kan se en hånd for sig, vil den ved udluftning være helt væk på ca. 20 min. ved kraftig udluftning og gennemtræk. Man vil herefter ikke kunne fornemme, at tågesikringen har været aktiveret.

Det er imidlertid vigtigt, at udluftning af et lokale påbegyndes senest 1 time efter alarmen har udløst en tågekanon.

 

Hvornår skal der skiftes væskebeholder?

Lige som det er vigtigt at have brændstof på bilen, er det vigtigt, at der er tågevæske på tågekanonen. Heldigvis giver vores tågekanon signal til kontrolcentralen og akustisk ud i lokalet, så man som bruger er klar over det.

Bemærk, at PROTECT A/S ikke er ansvarlig for tab og skader opstået på grund af lav væskestand.

 

Findes der krav om tågesikring?

Ja. Visse forsikringsselskaber i verden kræver tågesikring af bestemte typer virksomheder. Fx guldsmede og urmagere. Forsikringsselskaber kan også kræve tågesikring, hvis du er meget plaget af indbrud.

 

Hvad gør jeg, når mit lokale er meget lille eller meget stort?

Tågesikring kan benyttes i alle størrelser lokaler. Din alarminstallatør vil sammen med dig vurdere, hvad der først og fremmest skal beskyttes af tågen. Derefter måler han rummet op og udregner, hvilken model der skal bruges, og hvor mange der skal bruges.

Har du meget højt til loftet, har vi en løsning, som løser udfordringen. Har du et meget lille rum, bør du sikkert overvejen model FOQUS. PROTECT har tågekanoner til ethvert behov.

 

Er det farligt for tyven?

Tågesikring har en enkel og ligetil funktion - nemlig at afskære adgangen til værdifulde ejendele i over en time ved at usynliggøre disse. En tågekanon fanger ikke en tyv i en bygning eller afskærer flugtvejene på nogen måde. Idéen er, at indbrudstyvene konfronteres med tågen, så de øjeblikkeligt flygter ad den vej de kom ind, og værditab bliver derved undgået.

 

Lugter tågen?

PROTECT's tåge har en svag duft af pebermynte, som dog forsvinder igen sammen med tågen. Dette betyder, at lokalerne sagtens kan anvendes igen umiddelbart efter udluftning.

 

Kan tågesikring beskytte mod røveri og overfald?

Tågesikring afværger indbrud og hærværk. Ved røveri og overfald ville røveren muligvis gå i panik og true kunder og medarbejdere. Derfor anbefaler PROTECT ikke tågesikring som middel mod røveri og overfald.

 

Kan jeg installere tågesikring som det eneste sikkerhedssystem?

Tågesikring er et supplement til en almindelig tyverialarm, som også giver det nødvendige signal om affyring til tågekanonen. Signalet fra tyverialarmen til kontrolcentralen giver desuden vigtige informationer om fx fejl, lav væskestand og sabotage på tågekanonen. Derfor bør en tågekanon ikke stå alene.

 

Kan jeg selv installere en tågekanon?

Muligvis, men du må ikke. For det første skal man være autoriseret til at må arbejde med elektriske installationer. For det andet bortfalder garantien på tågekanonen, hvis ikke installationen er foretaget af en autoriseret alarminstallatør. For det tredje kræver det en eksperts viden at dimensionere, installere og indstille tågekanonen. Derfor skal du benytte en alarminstallatør, som er godkendt og har fået undervisning af PROTECT A/S.

 

Hvordan bestemmer jeg model og antal tågekanoner?

Din alarminstallatør opmåler de lokaler, som du ønsker beskyttet med tåge. Ud fra hans beregninger og øvrige iagttagelser kan han give dig et tilbud på tågesikring.

 

Er en tågekanon det samme som en røgkanon?

Ja, kært barn har mange navne. Ordet røgkanon stammer fra røgmaskine, som bruges til flotte effekter i teatre og på musikscener. Selv om der ikke er tale om røg ved nogen af maskinerne, ligner det røg. Derfor kalder mange en tågekanon for en røgkanon.

 

Er tågesikring dyr i drift?

Nej. Fx bruger en tågekanon fra PROTECT ikke mere standby strøm end en almindelig el-pære. Kombinationen af høj driftssikkerhed, lang levetid og minimal vedligeholdelse giver god økonomi på en tågekanon.
Vores væskedunke er desuden et refill system, som gør genopfyldningsprisen lav.

Endelig er en tågekanon så effektiv, at din investering kan spare dig for eksempelvis tabt fortjeneste og højere forsikringspræmie.

 

Kan jeg ikke bare købe en billig discountmodel på nettet?

Sikkert, men har du overvejet, om den ikke bare giver dig falsk tryghed? Også ved tågesikring er der sammenhæng mellem pris og kvalitet. PROTECT er et 100 % dansk kvalitetsprodukt, som overholder EU-lovgivningen for tågesikring. Det er din sikkerhed for, at ingen kommer noget til under installationen. Det er også din sikkerhed for, at tågekanonen yder det, du er blevet lovet.

Endelig vinder du på længere sigt med en tågekanon fra PROTECT, da vi kan bevise høj driftssikkerhed og lang levetid. Skulle uheldet være ude, kan du hurtigere få reservedele til din PROTECT tågekanon, som vi i øvrigt giver op til 3 års garanti på! PROTECT står for kvalitet og elegant design - og god økonomi for vores brugere.

 

Kan jeg ikke bare nøjes med en tyverialarm eller videoovervågning?

Jo, men får du ubudne gæster, når de sandsynligvis alligevel at løbe med dine værdier. En tyv ved nemlig godt, at der ikke sker noget de første 10-15 minutter, selv om du har tyverialarm. Og har du videoovervågning dækker tyven bare sit ansigt til. Med tågesikring forhindrer du derimod, at indbruddet overhovedet sker.

 

Hvordan produceres tågen?

Tågen er tør tåge, som produceres af et miks af vand og glykol, som presses igennem et varmelegeme. Det samme princip som i røgmaskiner i teater- og diskoteksverdenen.

 

Kan jeg skjule tågekanonen?

Ja! Vores tågekanoner er forberedt til skjult installation over loftet eller bag væggen. Der skal kun et lille hul til at lade tågen vælte ud i rummet.
Placeres tågekanonen i skunk eller på loftet skal du dog sikre dig, at der er tørt og altid over 5 grader C.

Kan tågekanonen ikke nå helt ned til loftet eller ud til væggen, har vi et forlængerstykke til dysen. Bare spørg din alarminstallatør.

 

Hvor finder jeg vigtig brugerinformation, når først jeg har anskaffet mig en tågekanon?

Vi har lavet en lille folder til brugerne af PROTECT tågekanoner. Læs om forholdsregler, advarsler, rengøring osv. Klik her for at hente dansk brugerinformation som PDF.

Fandt du ikke svaret?

Send os dit spørgsmål her